Mobilne spletne strani

Mobilne spletne straniŠtevilo uporabnikov pametnih telefonov se povečuje in zato je potrebno ustvariti tudi mobilne spletne strani, saj le tako lahko uporabniki preko svojega telefona dostopajo do njih. Ker so spletne strani večinoma prilagojene velikim monitorjem, je lahko brskanje s telefonom precej nerodno, zato je dobro, da se celotna spletna stran prilagodi tudi brskanju po spletu preko pametnega mobilnega telefona. Predvsem mladi čedalje več uporabljajo svoje pametne telefone za brskanje po spletu, povezovanju preko socialnih omrežij in poslušanju glasbe, zato se je uporaba mobilnih spletnih strani skokovito povečala.

Mobilne spletne strani naj bi bile prilagojene že obstoječim spletnim stranem, pri izdelavi mobilne spletne strani pa se je vseeno potrebno držati nekaterih napotkov. Spletna stran za mobilne telefone naj bo sinhronizirana z običajno stranjo, saj bi bilo po nepotrebnem zapleteno, če bi morali zanjo skrbeti povsem drugače kot za običajno spletno stran. Mobilne spletne strani naj bodo urejene tako, da z njimi ni nobenega dodatnega dela. Mobilna spletna stran se naredi tako, da je po obliki podobna običajni strani, da uporabnik takoj ve, da je prišel na stran ki jo je iskal. Za obe strani naj se vodi podrobna statistika, da lahko lastnik spletne strani točno vidi, koliko uporabnikov je dostopalo preko pametnega telefona in koliko preko računalnika. Zelo pomembno je, da mobilne spletne strani delujejo na vseh pametnih telefonih, saj si le tako zagotovite dober obisk tudi take spletne strani. Navigacijske postavke naj bodo na mobilni spletni strani nameščene spodaj in zgoraj, zato da uporabniku po pregledu podstrani ni potrebno iti ponovno na vrh, ampak ima ukazne gumbe tudi spodaj.

Mobilne spletne strani naj imajo tudi možnost avtomatskega klicanja telefonskih številk z dotikom, tako se uporabniku prihrani čas in možnost napak, če bi moral sam vnašati številke. Meni mobilne strani naj bo urejena in prilagojena mobilnim telefonom da ne prekriva vsebine.