Zakaj so markize tako iskane in zaželene za terase

Markize pokrivajo teraso, ki je najboljše in najprijetnejše mesto v hiši v topli sezoni. Da pa bi se optimalno zaščitili pred soncem, se vedno več lastnikov stanovanj zanaša na markize po zelo dostopni ceni za terase. Tende ne nudijo samo zaščite pred soncem, ampak lahko tudi zagotovijo suhost na prostem v rahlem dežju. Tende za terase so na voljo v različnih barvah in oblikah. Poleg tega vašo zaščito pred soncem popolnoma prilagodijo vašemu zunanjemu prostoru in jo seveda tudi izdelajo po meri. Torej ni pomembno, kako velik ali majhen je vaš zunanji prostor. Našli bodo popolno tendo za vašo teraso.

markize

Kot že ime pove, so terasne markize sistemi za senčenje terase. Na izbiro imate številne modele, ki bi vam jih radi na kratko predstavili tukaj. V bistvu lahko praktično vsako markizo uporabite kot tendo za teraso. Vendar morate upoštevati konstrukcijske pogoje, velikost vaše terase in vaše individualne želje. Tende z zgibnimi rokami so najbolj priljubljene zunanje markize. So razmeroma poceni za nakup in imajo to prednost, da jih lahko tudi hitro in enostavno sestavite. Na voljo so v številnih velikostih, možna pa je tudi izdelava po meri. Edina slabost tende na zložljive roke je, da sta tako tehnologija, kot tkanina markize izpostavljeni vremenskim vplivom. Če pa imate na voljo le majhen proračun, je to zunanje senčenje zelo dobro za vas.

Tende z zgibnimi rokami so serijsko opremljene z elektromotorjem, tako da imate kljub dokaj enostavni konstrukciji določeno raven udobja. Seveda, če morate privarčevati, imate možnost kupiti tudi tendo z ročico. Za doplačilo imate tudi možnost prejema radijskega daljinskega upravljalnika, tako da tendo s pritiskom na gumb raztegnete.

Markize z zgibnimi rokami so na voljo že od nekaj sto eur. Odvisno je od dodatne opreme in velikosti, ki jo želite, lahko tenda na koncu stane tudi več kot 1000 evrov. Potem imate najvišjo stopnjo udobja. Zgornjih omejitev seveda ni, saj lahko barvo in dizajn izbirate po želji. Svetujemo previdnost pri zelo poceni markizah. Običajno niso posebej kakovostne. Predvsem tkanina za markize je slabša in običajno ne nudi UV zaščite. Tende iz diskontov so redko impregnirane in zato ne nudijo nobene zaščite pred rahlim dežjem. Polkasetna tenda je zaščita pred soncem, ki ima škatlo. Ko se markiza umakne, se blago pospravi v škatlo. Škatla je spodaj odprta in ni popolnoma zaprta, zato tehnologija in tkanina nista popolnoma zaščiteni. Pokličite in se pozanimajte, kaj je za vas najboljše.