Kako si brez kemičnih sredstev pomagati pri menstrualnih bolečinah?

Kaj menstrualne bolečine sploh so? To so bolečine, ki nastanejo zaradi krčev v času menstruacije. Največkrat so težava pri mladih ženskah in sicer tam nekje do 25. leta oziroma do prvega poroda. Več si lahko preberete tu, malce pa bomo le-te opisali tudi spodaj.

menstrualne bolečine

Marsikatera čuti tako hude bolečine, da si pomaga z raznimi protibolečinskimi tableti ali s tableti proti krčem, ampak poznamo ogromno načinov, ki blažijo menstrualne bolečine in kjer sploh ne rabimo nekih kemičnih sredstev, saj vsi vemo, da razna zdravila v prevelikih količinah niso priporočljiva.

Pomagamo si lahko že s hrano. V tednu, pred pričakovano menstruacijo je pametno izbrati hrano, ki je bogata s kalcijem, magnezijem, cinkom in raznimi vitamini B, C in E, prav tako pa je tudi zelo priporočljivo piti veliko tekočine. Pametno se je izogibati živalskim beljakovinam, tropskemu sadju in enostavni ogljikovim hidratom. Zato naj bi takrat v večini jedli polnozrnate jedi in zelenjavo.

Za lajšanje menstrualnih bolečin pomaga tudi športna aktivnost, najbolj joga, ki zraven telo še dodatno sprosti. Eden izmed izredno popularnih načinov lajšanja menstrualnih bolečin pa je vsekakor čaj. Prvo vsekakor telo pomiri s svojim toplim občutkom, marsikateri pa ima tudi blagodejno učinkovanje na bolečine s svojimi sestavinami.

Eni izmed najbolj znanih čajev za lajšanje bolečin je laneno seme, ki ga zavreš v vreli vodi, majaron in pa seveda klasični čaji, kot so: materina dušica, melisa, omela, platica in žajbelj.

Vse bolj popularna je tudi eksotična mešanica meta, cimet in ingver.

Popularen pa je seveda tudi izotonični napitek, ki rahlo jangizira in tako uravnovesi bolečino menstruacije. Naredimo ga tako, da ščepec solnega cveta ali himalajske soli raztopimo v mlačni vodi.