Odpravite zobni kamen pri Doktor 1a

Vsakemu se lahko pojavi zobni kamen, pa če tudi si redno umiva zobe in obiskuje svojega osebnega zobozdravnika. Po navadi ta pride zaradi zobnih oblog, zobnih aparatov, in ostalih stvari, vendar z redno higieno se lahko njegov nastanek, oziroma količino, prepreči. Samo odstranjevanje zobnega kamna je enostavno, vendar morate za to k zobozdravniku, saj ga sami ne morete. Kakšne so posledice, ki jih prinese zobni kamen in kakšne vrste ga poznamo, pa bomo povedali v nadaljevanju, natančneje pa si lahko preberete članek na spletni strani centra Doktor 1A.

zobni kamen

Torej zobni kamen pride v dveh oblikah. Prva oblika je zobni kamen nad dlesnijo drugi pa pod dlesnijo. Tisti, ki je nad dlesnijo je hitro opazen, drugi pa je skrit in tudi zelo nevaren. Zaradi kave in kajenja se lahko kamen obarva na rumenkasto in je hitreje opazen. Sam zobni kamen zelo kvari estetski izgled zoba, poslabšuje zobno tkivo, povzroča krvavenje dlesni, slab ustni zadah, občutek nečistoče, onemogoča kvaliteto, povečuje nastanek kariesa in je vzrok za polno bolezni, ki pridejo v ustni votlini. Odstrani se ga s poliranjem ali peskanjem brez anestezije. Če je nastanjen pod dlesnijo, ga zobozdravnik odstrani ročno  in nato s peskalnikom, če pa je na zobu pa z ultrazvokom. Je varen in neboleč postopek, ki pusti lep videz vašim zobem.

Če se želite izogniti resnim posledicam je najbolje, da redno obiskujete svojega zobozdravnika. Nikakor vas naj ne bos strah, saj vam ne želijo nič hudega in tistih nekaj minut boste že zdržali v ambulanti, kakor pa trpeli za posledicam kot je brezzobost, parodontoza, karies in tako naprej. Vsem tem stvarem se lahko izognete. Tudi vaša oprema za ustno higieno mora biti kvalitetna in obširna, da bodo zobje lepi, beli in čisti. Pri centru Doktor 1A vam bodo poiskali dobrega ponudnika, ki vam bo pomagal odstraniti zobni kamen ali pa ostale težave v ustni votlini.