Piknik na prostem

Ko pride poletje je zelo dobra ideja za druženje kakšen piknik v naravi. Dober piknik prostor je lahko kakšen gozd, travnik, plaža, park ali pa kar doma na terasi, ki je pa po moje najbolj idealen prostor za piknik. Vsak piknik prostor res ni najbolj primeren in je potrebno, da imamo na razpolago dovolj sence, ki si jo lahko zagotovimo pod kakšnim drevesom ali pa si sami prinesemo dežnik oz. senčnik. Nihče ne mara biti na soncu cel dan, pa še pijača postane takoj topla, naše razpoloženje pa pade, ker nam je prevroče in se ne moremo sprostiti.

piknik prostor

Če povabimo veliko ljudi mora biti naš piknik prostor velik, da lahko na tem prostoru brez ovir pečemo, jemo in priredimo kakšne družabne igre, ter razne druge aktivnosti kot so podajanje vodnih balončkov, ples, štafete in tako naprej. Najbolj pomembna stvar pa je hrana. Brez hrane pikniki ne gredo, saj nas hrana združuje in je čas, ko vsi sedimo za eno mizo in uživamo ob dobrotah, ter se pogovarjamo o naših dneh in o tem kje kaj se kaj dogaja. Ponavadi se na piknikih peče kakšne čevapčiče in druge mesne dobrote, zelenjavo in še kaj drugega. Pa malo sadja tudi ne škodi, da se osvežimo. Za pijačo sede kakšna hladna limonada, voda in druga brezalkoholna pijača, čeprav kakšno pivo za odrasle tudi ne škodi, ampak vse ima svojo mero.

Vsak piknik prostor je primeren za druženje, samo dovolj prostora mora biti, da imamo vsi možnost delati kaj in tako dan hitreje mine ob dobri družbi prijateljev ali pa sorodnikov/ družinskih članov. Za pravi piknik res ni potrebno veliko dela, da bi se imeli dobro. Vse kar rabimo je dober piknik prostor, pijača, senca in hrana. To je to, več pa je le še bonus, ki nas vse skupaj povezujemo da postanemo kot eno.