Ali so sončna očala res potrebna?

Odgovor na to vprašanje vam lahko povem že v prvem stavu, DA! Sončna očala niso samo še ena modna muha ampak na prvem mestu varujejo vaše oči pred škodljivimi UV-a in UV-b žarki. Zato poskrbite, da si bodo že vaši malčki lastili otroška očala, saj so njihove oči še najbolj ranljive.

O negi kože in njeni zaščiti pred soncem je napisanega res ogromno, o zaščiti oči pred UV žarki pa bore malo, vendar je zaščita oči ravno tako, če ne tudi bolj pomembna, kot zaščita kože. Sicer za ta organ obstajajo še bolj škodljivi UVC žarki, a tem na srečo pot do zemlje prepreči ozonski sloj Zemlje.

očala

Tako da pri izbiri sončnih očal glejte, da bodo imeli 100% zaščito, zadovoljite se z ničemer manj. Če ste iz Ljubljane, lahko obiščete Optiko Krstič, ki jo najdete tu http://www.optika-krstic.si/. Sam sem pri njih kupil že nekaj parov očal in tudi pri izbiri so mi bili v veliko pomoč.

Če bi radi, da se svetloba od odbojnih površin, kot so voda in avtomobili ter podobno ne odbija, kupite polarizirane leče. Je pa tako, da je izbira pravih očal kar zakomplicirana in vam bo sigurno vzela nekaj časa. Izbire je brez dvoma ogromno, na voljo imate očala v cenovnem rangu za nekaj 10€ in tudi take, ki vas stanejo nekaj stotakov ali celo več. Cena vsekakor ni merilo kvalitet, o kvaliteti leč pa lahko povprašate katerega izmed zaposlenih v optiki, v kateri boste očala kupili, saj imajo le-ti veliko izkušenj. Da se vam bodo očala kot modni dodatek kar se da dobro prilegala, jih kupite tudi glede na obliko obraza. Za ovalni obraz boste zagotovo izbrali kakšna druga očala, kot če bi imeli pravokotni obraz.