Na kratko o vedeževanju

Ljudje smo že od nekdaj radovedni. Nekateri bolj, drugi manj. Za potešitev naše radovednosti, se je že v davni zgodovini pojavilo vedeževanje, ki napoveduje prihodnje dogodke. V zgodovini je bilo vedeževanje zelo pomembno in v nekaterih primerih, predvsem političnih in vojaških, tudi odločilno. V primeru, da se je vedeževalec v takratnih časih pri napovedovanju prihodnosti zmotil, je bilo to zanj pogubno.

Skozi zgodovino je bilo iznajdenih kar nekaj načinov kako vedeževati, vendar pa se je do danes zaradi takratne nepismenosti in mogoče tudi nezanesljivosti nekaterih ohranilo le nekaj načinov. Med sodobne tehnike vedeževanja tako spadajo vedeževanje iz kart, kavne usedline, dlani, kristalne krogle, vedeževalska tehnika Yijing, astrologija in še kaj drugega. Vendar pa je čisto odvisno od vedeževalca za kateri način je usposobljen.

vedeževanje

Nekatere vedeževalske tehnike temeljijo na opazovanju raznih znamenj, kot so na primer prikazane sličice iz kavne usedline, druge tehnike pa temeljijo na številkah. Za vse načine pa je zelo pomembno, da je vedeževalec res usposobljen za takšno delo in pa da zna razbrati kaj mu znamenja, številke ali kaj drugega sporočajo. Vedeževanje je danes, v sodobnem svetu, možno opraviti na več načinov in sicer na samem kraju vedeževalca, po telefonu, po video-pogovoru, po telefonu preko televizijskega ekrana (vidi se samo vedeževalec), po elektronski pošti, po navadni pošti, preko sms-a in gotovo bi se našel še kakšen drug način.

Velja pa, da vsi vedeževalci ne ponujajo svojih storitev preko vseh naštetih načinov, tako da se mora stranka pri tem malce prilagoditi. Opozoriti pa je potrebno tudi to, da imajo nekateri vedeževalci postavljeno omejitev, bodisi časovno, bodisi po številu informacij, ki bi rada stranka želela izvedeti. Zatorej se pred vedeževanjem na to tudi pripravite.