Kašelj

Vsi smo se že spopadali z neprijetno zadevo, kot je kašelj. Najpogosteje nas napade od jeseni pa vse tam do pozne pomladi. Ne glede na starost nas lahko doleti, že dojenčki kašljajo, tako tudi starostniki. Nekaj si lahko preberete tudi tukaj www.nadlani.si/zdravje/kaselj/. Pride do nas neopazno, tako tudi največkrat odide. Včasih traja nekaj dni, lahko tudi več tednov. Največkrat se zdravimo sami doma na različne načine. 

ka[elj

Zaradi kašlja ne rabimo vedno do zdravnika, edino ko nam res doma nič ne pomaga in postane že dolgotrajen, mogoče boleč, takrat pa le stopite do svojega zdravnika. Poznamo pa več vrst kašlja, tako tudi na podlagi vrste kašlja dobimo v lekarni različna zdravila. Lahko imamo suhega, ki se nam pojavlja večinoma ponoči in takrat težko dihamo. Nimamo nobene sluzi, zato pa je tako suh. Največkrat je ta kašelj posledica prehlada ali kakšnega vnetja dihal. Če imamo rumeno ali zeleno sluz, govorimo o bolnem kašlju, takrat imamo tudi zamašen nos in največkrat se pojavlja zjutraj. Tudi strastni kadilci imajo svoj kadilski kašelj. Poznamo še kronični ter kašelj, kot čiščenje grla.

Najprej lahko si pomagamo sami doma ter najprej vstopimo v lekarno in povemo kakšne vrste kašlja imamo. Farmacevtka nam bo dala ustrezno zdravilo, ki ga dobimo brez recepta. Pridno moramo doma jemat zdravilo ter se držat navodil, ki jih dobimo. Dobro je tudi, da takrat vnesimo v svoje telo polno raznih vitaminov, ki jih dobimo v sadju in zelenjavi. Ni slabo, če izvajamo tudi razne inhalacije, ki si jih lahko pripravimo sami doma. V lonec damo vročo vodo z raznimi zelišči, damo glavo nad vročo paro gor brisačo in vdihavamo. Boste videli, da vam bo pomagalo. Takrat moramo tudi čim več piti toplih napitkov, čim več tekočine mora takrat dobiti naše telo. Na internetu je še kar precej receptov, ki si jih lahko pripravimo doma ter probamo čim prej odstranit ta kašelj od nas.