Gostovanje na zanesljivem in odzivnem strežniku

Marsikomu svetovni splet predstavlja zelo pomemben vir dohodka. Naj bo ta neposreden, kot je to v primeru spletne trgovine ali obiskanega bloga z oglasnimi pasicami, ali posreden, kot velja za številne poslovne strani, ki prek interneta prejmejo veliko število povpraševanj.

Vsem lastnikom spletnih strani, ki se zavedajo pomembnosti prisotnosti na spletu, je skupno, da želijo svojim obiskovalcem zagotoviti čim boljšo uporabniško izkušnjo. Spletno gostovanje je vsekakor eden izmed dejavnikov, ki na to še kako vpliva. Poleg same grafične podobe spletišča, enostavne navigacije, zanimivih vsebin in kakovostnega video materiala, je pomembna tudi zanesljivost strežnika. Gostovanje spletnih strani je namreč storitev, pri kateri ne sme prihajati do izpadov, saj vsak izpad lahko pomeni veliko poslovno škodo.

gostovanjePoleg zanesljivosti strežnikov, ki mora biti vsaj 99-odstotna, pa je zelo pomembna tudi odzivnost. Spletna mesta se morajo obiskovalcem prikazati v najkrajšem možnem času, saj ljudje danes nimamo časa, da bi za vsako podstran posebej čakali, da se nam prikaže na zaslonu. Ker zahtevamo hitre informacije, mora biti spletno gostovanje hitro odzivno. To pomeni, da mora biti strežnik opremljen z najnovejšo opremo ter v samo hrbtenico svetovnega spleta povezan prek zmogljive povezave.

Če se tudi sami zavedate pomembnosti zanesljivosti in odzivnosti delovanja vaše spletne strani, vam priporočamo gostovanje NEOSERV, kjer so stopili še korak dlje. V svoje strežnike so nedavno vgradili SSD diskovne enote, za katere je znano, da so v primerjavi s HDD enotami mnogo hitrejše in bolj zanesljive. Marsikatera spletna stran ravno zaradi nove pridobitve deluje precej hitreje, kar pa je potrebno poudariti, je tudi to, da ponudnik cen svojih paketov spletnega gostovanja ni spreminjal.

Eno izmed najbolj odmevnih analiz, ki povezujejo odzivnost spletnih trgovin in število prodaj, je izvedel spletni trgovec Amazon. Raziskava je pokazala, da hitre strani prodajo več, in sicer se vsakih 100 ms odzivnega časa pozna na 1 % večji prodaji. Hitro gostovanje spletne strani pa je pomembno tudi zato, ker se na odzivni spletni strani obiskovalci zadržijo dlje časa, pregledajo tudi več podstrani, kar pozitivno vpliva na uvrstitve iskalnih poizvedb v spletnem iskalniku Google. Boljše uvrstitve pa seveda pomenijo več obiskovalcev.

Nikar ne dovolite, da vaše spletno mesto deluje počasi. Preizkusite gostovanje Neoserv in se o izjemni odzivnosti strežnikov prepričajte sami.