Betonski lovilec olj pomaga zaščititi čisto vodo

Za mnoga podjetja je betonski lovilec olj bistven del njihovih parkirišč in dovoznih poti. Betonski lovilec olj – več informacij ob kliku na povezavo – je zasnovan tako, da zajame olje, ki izhaja iz vozil in prepreči njegovo pronicanje v tla. Če vaše podjetje potrebuje lovilec olja, je pomembno, da veste, kaj kupujete in kako deluje.

Kaj je betonski lovilec olj?

Lovilci olj so ena od ključnih vodnih sistemov, ki nam pomagajo zaščititi čisto vodo. Čista voda je namreč izjemno pomembna dobrina, ki jo lahko že z majhno količino goriva onesnažimo. Zato v podjetju Gorec ponujajo lovilce olj, ki odstranijo onesnaženje iz vode. Njihova naloga je ločiti tri vrste snovi: olja, ki plavajo na površini vode, usedline, ki so težje od vode in olja in se zato usedejo na dno, ter očiščeno vodo, ki je cilj čiščenja. Vgradnja oljnih lovilcev je potrebna predvsem na mestih, kjer je tveganje za stik olja ali goriva z vodo visoko, kot so bencinski servisi, avtomobilske pralnice, parkirišča, delavnice mehanikov, kleparjev in vseh, ki servisirajo motorna vozila, ter skladišča, ki shranjujejo nevarne snovi.

Betonski lovilec olj

Prednosti betona za lovljenje olj

Glavna prednost lovilca olja za podjetja je, da jim lahko pomaga izpolnjevati lokalne predpise glede nadzora odtekanja. Predpisi od podjetij zahtevajo, da imajo določene vrste zaščite, ki lahko zadržijo razlita motorna olja ali druge avtomobilske tekočine, da ne dosežejo bližnjih vodnih virov ali kakor koli vplivajo na lokalno okolje. Z uporabo lovilca olj lahko podjetja zagotovijo, da se vse razlite tekočine hitro in varno zadržijo v lovilcu, preden lahko povzročijo dolgoročno škodo

Zaključek

Lovilec olja je pomembno orodje za podjetja, ki želijo zagotoviti, da njihova parkirišča in dovozi ostanejo varni tako za stranke kot za zaposlene, obenem pa so skladni z lokalnimi predpisi o nadzoru odtekanja. Učinkovito zadrži razlita motorna olja, gorivo, sredstva proti zmrzovanju in druge avtomobilske tekočine, še preden lahko povzročijo škodo v okolju okoli sebe. Če vaše podjetje potrebuje zanesljivo zaščito za zadrževanje razlitih tekočin, je lovilec olja morda točno to, kar potrebujete!