3D printanje prinaša izjemne prednosti

Printanje oziroma tiskanje je del našega življenja. To počnemo doma, na delovnem mestu in še kje. Za tak postopek pa vsekakor potrebujemo tiskalnike in še drug pomemben material, ki ga lahko kupimo v posebnih trgovinah.

3D printanje pa je prav posebna oblika tiskanja, s katerim pa se ne srečujemo ravno vsak dan, saj so za to obliko tiskanja potrebne prav posebne naprave, ki jih že uporabljajo nekatera podjetja, ki se s 3D tiskanjem profesionalno ukvarjajo in nam ponujajo izdelke, ki so zelo uporabni in tudi koristni za naše življenje. 3 D printanje se ponaša s številnimi prednostmi. V nadaljevanju vam bomo zaupali najpomembnejše med njimi. Najprej pa vam bomo na enostaven, jasen in hiter način razložili, kaj 3D printanje sploh je.

3d-printanje

Kaj je 3D printanje?

To je posebna oblika tiskanja, kjer z dodajanjem materiala iz digitalnega modela izdelamo fizični objekt. Sliši se kar neverjetno, kajneda? Gre za poseben postopek, kjer računalniško izdelan 3 D model preobrazimo v format, ki ga 3 D tiskalnik prebere. Nato pa proizvede še 3D model v fizični obliki.

Glavni prednosti 3D tiskanja

Prva in najpomembnejša prednost, ki nam jo v proizvodnjo prinaša 3D printanje, je, da pri tem postopku uporabimo natanko toliko materiala, kot ga zahteva 3D model, ki ga bomo tiskali.

Druga prednost pa je ta, da pri 3D tiskanju dobimo fizični model iz enega kosa. Tega predhodno ni treba razdeljevati na več delov. 3D objekt ima lahko celo premikajoče dele, ki se gibljejo. Lahko pa je v celoti votel.