Žari za odlične piknik zabave na prostem

Sezona piknikov se bliža, s tem pa se v ponudbo trgovin vračajo izjemno priljubljeni žari, ki poskrbijo za okusno hrano na dogodku. Za odlično piknik zabavo so prava izbira žari na plin, ki so enostavni za uporabo in omogočajo pripravo hitrih in hranljivih obrokov hrane. Prav zato so tovrstni žari primerni za začetnike in tiste, ki niso vešči rokovanja z zahtevnejšimi vrstami tega priljubljenega kuharskega pripomočka.
Ne glede na to, ali boste svoj novi žar uporabljali zelo pogosto ali pa zgolj na organiziranih piknik zabavah vam svetujemo, da izberete kakovosten model. Ne le, da bodo pripravljene jedi bolj okusne, pač pa tudi zdravju prijazne. V nadaljevanju preberite, zakaj so žari na plin tako pogosta izbira številnih gospodinjstev in zakaj bi svojega potrebovali tudi vi.
žari

Zakaj ravno žari na plin?

Poznamo več različnih vrst žarov, vsak od njih pa ima določene prednosti in slabosti. Izbira je odvisna predvsem od pogostosti peke, namembnosti uporabe in izkušenosti žar mojstra. Za tiste, ki v to vlogo šele vstopate, je najbolj primeren prav plinski žar. Ta predstavlja odlično izbiro za vse ljubitelje peke, ki si želijo na hiter in enostaven način pripraviti različne vrste mesa in zelenjave.

Glavna prednost plinskih žarov je zagotovo ta, da se izjemno hitro segrejejo. Prav na račun te lastnosti so primerni za pogostejšo uporabo. Ker omogočajo večurno konstantno toploto jih ni potrebno ves čas nadzorovati, kar jih naredi primerne tudi za popolne začetnike. Še ena v vrsti prednosti plinskih žarov je ta, da so bistveno enostavnejši za čiščenje v primerjavi z žari na oglje. Za svoje delovanje namreč ne potrebuje oglja, pač pa jih enostavno priklopite na plinsko jeklenko. Med delovanjem tako ne nastajajo saje in pepel, ki so relativno zahtevne za čiščenje. Običajno zasedejo precej manj prostora, so enostavni za uporabo in prenašanje. Ste povabljeni k prijateljem, ki nimajo svojega žara? Ni problema – s seboj lahko prinesete svojega!

Pomembno!

Pri uporabi kateregakoli žara je varnost na prvem mestu. Z njim naj vedno rokuje odrasla oseba, pri začetni pripravi in peku pa je potrebno upoštevati vse varnostne zahteve in navodila proizvajalca. Žari, ki za svoje delovanje potrebujejo plin, se morajo vedno uporabljati le na prostem. Zaradi plina lahko v zaprtem prostoru pride do nesreče ali zastrupitve. V kolikor se pri uporabi držite vseh navodil, žar pa uporabljate na odprtem, vas ne rabi skrbeti.

Najboljši plinski žar za vas

V ponudbi so vam na voljo žari različnih oblik, zato lahko nakup popolnoma prilagodite vašim potrebam. Poleg tega pa so sodobni žari opremljeni s številnimi praktičnimi rešitvami, ki še dodatno olajšajo uporabo. Izbirate lahko med samostoječimi žari in tistimi, ki jih enostavno položite na izbrano površino. Za lažjo prenašanje vam svetujemo nakup plinskega žara na kolesih, za priročno in praktično uporabo pa poskrbijo modeli z dodanimi poličkami za odlaganje sestavin. Ste ljubitelji jesenskih okusov? Potem si omislite posebej prilagojen žar za peko kostanja in priredite nepozaben piknik.

žari 1

Imate manjši balkon ali teraso pa si želite pripraviti okusno žar pojedino? Nobenega problema- izberite žar, ki po velikosti odgovarja vašemu zunanjemu prostoru in peka se lahko začne.

Kulinarično razvajanje z družino in prijatelji

Ne glede na to, ali imate velik vrt, teraso ali manjši balkon, je plinski žar odlična rešitev za pripravo sveže in okusne hrane v toplejših mesecih. Ker se zelo hitro segreje, lahko v odličnih jedeh uživate čisto vsak dan. Plinski žar pa je seveda obvezna oprema vsakega poletnega piknika, druženja s prijatelji, predstavlja pa odlično rešitev ob nenapovedanih obiskih. Pripravite si hrano, ki vam je najbolj všeč, z njo pa razveselite tudi vso družino, prijatelje ali boljšo polovico. Nenazadnje gre ljubezen skozi želodec, dobra hrana pa je eden glavnih razlogov za dobro počutje. Dober tek!