Sauna cijena

Sigurno već znate da cijena za saunu može variirati prema tipu, veličini, kvaliteti saune. Stoga sauna cijena nije lako dolučiti, jer ona ovisi o puno stvarima. Pogledajmo neke od njih pa vi odlučite da li se isplati potrošiti malo više novaca ili ne.

Sauna cijena – Materijali i kvaliteta izrade

Dugi niz godina samo su visokokvalitetne infracrvene saune dominirale tržištem sauna. Cijena je uglavnom bila vrlo visoka. Korišteno drvo bilo je kanadski mahagonij i kvalitetno bijelo drvo kao što su lipa ili smreka. Većina proizvedenih infracrvenih sauna koristila je keramiku i metal, pri čemu je keramika preferirana vrsta zbog veće infracrvene učinkovitosti i infracrvenog izlaza.

sauna cijena

Postojali su strogi standardi kontrole kvalitete za korišteno drvo, ljepila i električnu sigurnost. Kako su se mogućnosti putem interneta proširile, proizvodnja u inozemstvu niske kvalitete iznjedrila je brojne novonastale tvrtke za saune s malo ili nimalo razumijevanja terapeutskih prednosti infracrvene terapije. Modelima ovih proizvođača može nedostajati kvaliteta materijala, konstrukcija i sigurnost čak i do osnovnog ožičenja, uključujući nestandardne kontrole i grijače. Čuvajte se štetnih mirisa toksičnih ljepila koja se koriste u procesu proizvodnje ili mirisa iz samog drva. Loše saune također mogu imati drvo koje nije dovršeno ili brušeno i hrapavo je na dodir dok prelazite rukom preko njega.

Sauna cijena – Pozicioniranje grijača

Saune s grijačima postavljenim iznad glave nisu učinkovite. Postavljanjem grijača iznad glave troši se infracrvena energija koja bi se mogla bolje iskoristiti u prednjem dijelu. Idealna infracrvena terapija usmjerava toplinu na vaše tijelo. Na taj način ćete dobiti korist IR saune, zahvaljujući maksimalnoj količini infracrvene topline.

Sauna cijena – Veličina saune

Infracrvene saune napravljene za kućnu ili komercijalnu upotrebu mogu se izgraditi za 1-6 osoba, ovisno o vašoj namjeni. Naravno, što je veća, toliko je i skuplja. Što je veća, to je i prilagodljivija, u smislu da možete maknuti klupe i slično.