Registracija HR domene

Tudi na Hrvaškem so z letošnjim letom (podobno kot tudi pri nas pred nekaj leti) kar precej omilili pogoje za vse, ki jih zanima registracija HR domene. Včasih je bilo za to potrebno imeti bodisi stalno bivališče na Hrvaškem, bodisi registrirano podjetje pri naših južnih sosedih. Sedaj pa je registracija hr domene na voljo vsem pravnim osebam na področju Evropske unije, ki imajo davčno številko podjetja vpisano v VIES sistem. Čeprav se to morda komu zdi zapleteno, pa je to zagotovo veliko lažji in enostavnejši način, da tudi v vašem podjetju registrirate .hr domeno, če to seveda želite.

registracija HR domene

Bolj podrobno je postopek registracije HR domene opisan na http://www.gorec.si/registracija-hr-domene/ – na tem mestu pa vam bomo postregli zgolj z nekaj obrazložitvami – kaj lahko in česa ne smete registrirati, ko je govora o HR domenah. Registrirate lahko HR domene s 3-63 znaki (dvočrkovnih domen torej (še) ne morete registrirati), lahko registrirate domeno s črkami angleške abecede (takoimenovane IDN domene torej še niso realnost), lahko registrirate domeno, ki vsebuje tudi številke (vendar NE izključno številke), lahko vsebujejo tudi vezaje (vendar ne dva vezaja zapored), vezaj pa ne more biti povsem na začetku ali povsem na koncu izbrane domene. Pravila so torej zelo podobna tistim za ostale bolj znane domenske končnice (.com, .net, .org, .eu, .info, …. ).

Registracija HR domene je storitev, ki jo počasi v svojo ponudbo vpeljujejo tudi podjetja pri nas, ki se ukvarjajo z registracijo spletnih domen. V podjetju Gorec d.o.o. so vam tako za promocijsko obdobje namenili posebno akcijsko ceno za registracijo hrvaških domen. Več informacij o sami ponudbi ter kot rečeno še več podrobnosti nasploh o HR domenah pa najdete na zgornji povezavi. Prepričani smo, da se bo sedaj še več Slovencev odločalo za registracijo HR domen – bodisi iz poslovnih, bodisi iz privatnih razlogov.