Prodaja zlata in naložbe v zlato

Imate naložbo, ki bi jo radi prodali in dobili nazaj denar, ki ste ga vložili, da kupite novo pohištvo, avtomobil, kar v tistem trenutku potrebujete. Ampak ne veste pa, kje bi to prodali, komu, in navsezadnje kdaj da bi za to dobili čim večji izkupiček vloženega denarja.

Kam se lahko obrnete?

Za to so ustanovljena podjetja, ki se ukvarjajo z trgovanjem vaših naložb, kot so prodaja zlata, podaja nepremičnin, prodaja vrednostnih papirjev,… Tam vam bo strokovno osebje svetovalo kako, komu, kdaj. Po vsej verjetnosti vas bodo o tem samo obveščali in vi boste samo podpisali papirje, saj bodo storili vse potrebne stvari za vas brez kakršnih koli komplikacij. Najlažje pa je prodajati zlato, lahko se odpravite do prve zlatarne, ki odkupuje zlato in jo tam brez kakršnih koli problemov prodate, saj prodaja zlata ni obdavčena. Če prodajate nepremičnine, lahko oddate oglas na splet, radio in se s kupcem sami dogovorite o prepisu, ampak pri nepremičninah je prodaja obdavčena za kar 25% če jo imate v lasti manj kot pet let, in nato na vsakih pet let se ta procent zmanjša za nekaj odstotnih točk, to pomeni da je prodaja nepremičnin primerna po petnajstih letih ko davek na kapitalske dobičke ni več obdavčen. Enako velja za vrednostne papirje, ko se po petnajstih letih izniči davek na kapitalske dobičke, pride prodaja le takrat v poštev.

prodaja-zlata

Nakup novih naložb

Prodali ste naložbe si uredili želeno, sedaj pa vas muči občutek nesigurnosti ker nimate nobenih novih naložb, zato se lahko odločite tudi za nakup naložb preko slovenske meje kar ni slaba ideja, kar pa se tiče nakupa in prodaja zlata, je pa najbolje da ga kupimo kar v domačem okraju ker so cene tega povsod po svet enake, kar pa je eden od razlogov da je tako razširjen med ljudmi.