Estetika in varnost ograj po meri

Ponudba podjetja Žugič vključuje balkonske, stopniščne, francoske in aluminijaste ograje, izdelane iz visokokakovostnih materialov. Več si preberite na naslovu: Zugic-sp.si. Izdelujejo različne vrste ograj, primernih tako za notranjo kot zunanjo uporabo. Pri izdelavi ograj uporabljajo različne materiale, med katerimi so železo, aluminij in inox. Polnilo ograj lahko kombinirajo z lesom, plastičnimi polnili in drugimi materiali. Vsi zunanji izdelki so ustrezno zaščiteni pred korozijo, po želji pa jih lahko tudi barvajo s prašno ali mokro barvo.

Pri izbiri novih balkonskih ali terasnih ograj je ključno upoštevati njihovo varnostno vlogo. Njihove balkonske, vrtne in stopniščne ograje niso le funkcionalne in trajne, temveč tudi estetsko dovršene. Pri njih lahko najdete izdelke, ki združujejo varnost in privlačen dizajn.

Ograje

Trajnost in sodoben videz

Pri načrtovanju novogradenj ali adaptacij se odločamo za materiale, ki so trajni, zahtevajo minimalno vzdrževanje in nudijo sodoben izgled. Zlasti so primerni za ograditev balkonov in teras iz varnostnih ter vizualnih razlogov. Aluminijaste ograje se lahko montirajo v tla ali ob stran objekta s pomočjo posebnih bočnih nosilcev. Njihova posebnost je hitra montaža, visoka prilagodljivost, nizka teža in visoka varnost, kar jih dela privlačno izbiro za različne projekte.

Visokokvalitetni aluminij za trajnost in estetiko

Aluminijasta balkonska ograja, narejena iz visokokvalitetnega eloksiranega in brušenega aluminija, zagotavlja trajnost in estetski videz. Ne glede na vremenske razmere ohranjajo svoj videz, saj se na njih ne poznajo prstni odtisi, kar zmanjšuje potrebo po vzdrževanju.

Kovane ograje za privlačno bivalno okolje

Kovana ograja s rustikalnim videzom ima čar, ki ustvarja privlačno in prijetno bivalno okolje. Raznolikost oblik kovanih ograj ponuja neomejene možnosti, saj se lahko izdelajo ročno ali sestavijo iz industrijsko izdelanih elementov. Kovani elementi najdejo svojo uporabo pri dvoriščnih vratih ter zunanjih, stopniščnih in balkonskih ograjah.

Odlikuje jih dolga življenjska doba in možnost izbire poljubnih oblik ter izvedb. Poleg standardnih oblik lahko oblikujejo tudi polkrožno ali ovalno elementarno strukturo. Obdelava površin se izvaja s postopki, kot so vroče pocinkanje, barvanje po RAL lestvici ali pa se lahko opravi posebno naročilo za postaranje in patiniranje.

Pravilna izvedba stopniščnih in balkonskih ograj

Za optimalen oprijem držala se priporoča, da so visoke najmanj 105 cm. Ta višina zagotavlja udoben oprijem. Minimalna razdalja med pokončnimi prečkami naj bo približno 10 cm, kar prispeva k varnosti in estetskemu videzu ograje.

Sodobna estetika in trajnost

Aluminijaste izvedbe so odlična izbira za tiste, ki želijo svojemu domu dodati sodoben pridih. Aluminij zaradi svojih lastnosti omogoča izdelavo visokokakovostnih ograj, ki so poleg tega tudi cenovno ugodne. Ponujajo individualno prilagojene aluminijaste ograje, ki so odporne proti rjavenju, vremenskim vplivom in cenovno dostopne. Niso zgolj element varnosti, ampak tudi dekorativni dodatek k vašemu bivalnemu prostoru. Še posebej pomembne so stopniščne ograje, ki omogočajo varno uporabo stopnišč v notranjosti in zunaj objekta. Pri podjetju Žugič izdelujejo različne vrste notranjih in zunanjih ograj, prilagojenih vašim željam in potrebam.

Raznolikost notranjih in zunanjih kovinskih ograj

Njihova ponudba vključuje širok spekter notranjih in zunanjih ograj, med katerimi lahko izbirate glede na različne materiale, barve, oblike ter postavitve. Ponujajo možnost vroče pocinkane površine, barvanja po RAL lestvici ali patiniranja, pri čemer so zunanje kovinske ograje dodatno zaščitene pred rjavenjem. Aluminij in inox sta naravno odporna na vse vremenske vplive, zato ne zahtevata dodatne protikorozijske zaščite.

Ustvarjalnost in prilagodljivost z oblikovanjem kovine

Oblikovanje kovine jim ponuja izjemno širok razpon možnosti za oblikovanje in ustvarjanje arhitekturnih dodatkov, ki prispevajo k celotnemu estetskemu izgledu prostora. Njihove stopniščne izvedbe iz kovine se prilagajajo vašim željam, pri čemer lahko dosežejo rustikalen videz ali moderno eleganco. Kombiniranje kovine z drugimi materiali, kot so les in pleksi steklo, omogoča povečanje varnosti ter po potrebi ohranjanje zasebnosti.

Kljub podobnemu videzu se aluminij in inox nekoliko razlikujeta, predvsem v razmerju med težo in vzdržljivostjo. Aluminij je lažji, a manj močan od inoxa. Oba materiala sta nerjavna, kar omogoča dolgo življenjsko dobo in odpornost na korozijo. Aluminij je cenovno ugodnejši, a manj trden, idealen za enostavno oblikovanje in montažo stopniščnih ograj. Inox je težji, bolj trden, odporen na udarce ter primeren za zahtevne zunanje razmere, vključno z vetrom, dežjem, soljo, točo in nihanji temperatur.