Kako uporabiti krožne žage doma ali v podjetju

Ročne krožne žage so orodje za natančno rezanje za domače mojstre in profesionalce. Med temi žagami je model KZ-185Y s strani strokovnjakov odlično ocenjen zato vas vabimo na to povezavo in žaganje bo enostavno od sedaj naprej. Pri rezanju lesa je priporočljivo izbrati žagine liste z večjim številom zob, saj zagotavljajo bolj gladke in natančne reze. Za groba dela ali rezanje trših materialov, kot je vezan les, so primernejši žagini listi z manjšim številom zob, ki omogočajo hitrejše rezanje.

Krožne žage KZ-185Y imajo kakovostne žagine liste in inovativno vgrajeno blokado vretena, kar omogoča hitro in enostavno menjavo lista. Z močnim 1300 W motorjem so kos različnim nalogam in ker je žaga izjemno lahka to olajša uporabo. Ergonomsko oblikovan ročaj dodatno prispeva k udobnosti pri delu.

krožne žage

Ko govorimo o tehničnih lastnostih, ta ročna krožna žaga ponuja impresivne specifikacije. Deluje pri napetosti 230 V/50 Hz in ima nazivno moč 1300 W. Število vrtljajev znaša 4500 U/min (prosti tek), medtem ko je kot reza nastavljiv od 0° do 45°. Globina reza pri 90° doseže 63 mm, pri 45° pa 42 mm. Maksimalna debelina reza znaša 2.5 mm. Žagini list meri 185 mm x 20 mm x 2.2 mm, ima 24 zob ter vključuje vrečko za prah.

Potezne zajeralne krožne žage ZPL-255 so še ena odlična izbira za tiste, ki potrebujejo zanesljivo orodje za rezanje lesa in drugih materialov. Za razliko od ročne krožne žage, je ta model opremljen z močnim 1900 W motorjem, ki omogoča hitro in učinkovito rezanje. Dodatno je opremljen z laserjem, ki zagotavlja natančnost pri rezanju, kar je še posebej pomembno pri bolj zahtevnih projektih.

Deluje pri napetosti 230-240 V/50 Hz, ima moč 1900 W ter doseže 5000 vrtljajev na minuto v prostem teku. Zaradi moči, natančnosti in zanesljivosti so krožne žage ZPL-255 idealne za razne rezalne projekte v delavnicah, na gradbiščih in doma. Žagini list, izdelan iz karbidne trdine, meri med 250 mm in 255 mm, vrtina lista pa znaša 30 mm. Ko izbirate pravi žagin list, je ključnega pomena upoštevati vrsto materiala, ki ga boste rezali ter želeni rezultat.