Kolesarjenje in osnovna oprema za kolesarje

Ta članek vam bo koristil v primeru, da iščete nov hobi in ste se odločili za kolesarjenje, ali pa že kolesarite in bi radi ta konjiček ponesli na le malce višjo raven. Pregledali bomo predvsem nekaj izmed osnovne opreme, za katero je dobro, če jo ima pri sebi vsak kolesar.

Sam sem pri nakupu opreme in izdelkov menja, da je bolje imeti kakšno stvar manj in tisto bolj kvalitetno, zato se vedno obračam k nakupu malce dražjih in kvalitetnih izdelkov priznanih blagovnih znamk kot so Blueprint, Iron-man, Adidas, Oakley, Fox in podobne. Izbira je popolnoma vaša, vendar je velikokrat tako, da dobimo »malo muzika, za malo denarja«. Na prvem mestu vsekakor poskrbite za osnovno zaščitno opremo kot je dobra čelada in ščitniki v primeru, da ste gorski kolesarji. Veliko ljudi pozablja tudi na rezervna oblačila. Za kolesarjenje je dobro če se obleke tesno prilegajo telesu in poskrbijo za odvajanje toplote od telesa. S seboj pa vedno nosim nepremočljive vrečke s katerimi poskrbim, da se vsebina mojega nahrbtnika ne zmoči, saj so notri osebni predmeti kot so telefon, rezervna oblačila in velikokrat tudi malica.

osnovna oprema

Na cesti vedno poskrbite tudi za dobro vidljivost, na kolo namestite sprednje in zadnje luči, vaša oblačila pa naj bodo čim bolj odsevna, na svojo varnost je potrebno vedno paziti in kaj hitro se zgodi, da vas v prometu lahko kdo spregleda. Poleg tega pa lahko hitro pride do kakšnega gumi defekta, zato je rezervno zračnico in nekaj orodja vedno dobro nositi s seboj. V primeru, da se imate s kolesarjenjem namen ukvarjati precej resno, pa vam bodo prav prišla tudi pedala in posebni čevlji, ki jih lahko zapnete na pedala, izkoristek vaše moči bo tako veliko večji, saj lahko poganjate celoten krog gonilke z nogo.