Kaj je IR ogrevalni sistem?

Ogrevanje je nadvse pomembno za naš dom, prav tako kot tudi hlajenje. Če teh dveh zadev nimamo urejenih, potem kakovost našega življenja nikakor ne more biti na visokem nivoju. Ko se odločamo za ogrevanje, imamo na razpolago številne možnosti. Med najboljšimi pa se nam vsekakor ponuja t. i. infrardeči grelniki, ki se ponaša s številnimi prednostmi.

IR ogrevanje ima tudi pozitivne učinke na naše zdravje

Znano je, da je ogrevanje z infrardečimi paneli v zadnjem času postalo pravi hit in da se zanj odloča vse več ljudi. IR toplota ima namreč zelo veliko pozitivnih učinkov, ki vplivajo tudi na naše zdravje. Blagodejno namreč učinkuje pri težavah z astmo, vnetjih dihal, izboljšuje prekrvavitev, pospešuje razstrupljanje, odpira naše kožne pore in še bi lahko naštevali. Prav tako pa je znano, da se IR ogrevanje oziroma IR toplota uporablja v fizioterapiji. IR foton grelni paneli namreč predstavljajo izjemen terapevtski pripomoček.

IR ogrevanje

IR ogrevanje za energijsko učinkovitost

Za to vrsto ogrevanja pa velja tudi, da ima popoln izkoristek. Če ga primerjamo s klasičnimi načini ogrevanja, si stroški pri tej obliki ogrevanja kar za 30–60 % nižji. Še posebej pa so nizki, če je naš dom oziroma objekt, kjer deluje IR ogrevanje, primerno izoliran.

IR ogrevanje se predstavlja tudi na spletu

Omenili smo vam samo nekaj najbolj pomembnih pozitivnih prednosti za IR ogrevanje. Vse ostale prednosti si lahko ogledate tudi na spletnih straneh podjetij, ki nam ponujajo to obliko ogrevanja po zelo nizkih cenah.