Kaj je depilacija in kdaj je popularna?

Depilacija je postopek odstranjevanja dlak na različne načine. Poznamo klasično, brazilsko, sladkorno, francosko in še kakšno depilacijo. Pri depilaciji za odstranjevanje dlak uporabljamo različne voske. Postopek je boleč ampak se na dolgi rok obrestuje predvsem z razlogom, ker dlakam daje ravno nasproten učinek kot britje. Za razliko je pri tem postopku tako, da vosek povzroči, da koža ostane manj razdražena in gladka.

Bikini depilacija je bila dolgo časa edina ali pa vsaj najbolj pogosta uporaba depilacije, saj postopek pač boli in takrat še niso poznali pozitivnih učinkov na dolgi rok. Zaradi vedno večje popularnosti je danes aktualna na področju celega telesa. Največkrat seveda depilacija nog in rok, saj tam dlake najhitreje rastejo.

depilacija

Na področju bikini depilacije je najbolj popularna brazilska depilacija. To je depilacija, kjer se uporablja vosek namenjen samo depilaciji bikinija. Prav tako pri klasični depilaciji uporabljamo voske, ki so namenjeni samo za določen del telesa. Pri sladkorni depilaciji pa se uporablja vosek, ki ga sestavljata le voda in sladkor. Priporočljivo je tudi, da se dan po depilaciji tuširamo samo z vodo in brez raznih dodatkov, kot je naprimer šampon in razni geli.

Medtem, ko so saloni, ki se ukvarjajo z depilacijo pozimi precej bolj prazni pa so nabito polni poleti. Seveda je ta stvar logična, predvsem zato, ker si poleti vsi prizadevajo izgledati čimbolje na plaži. Trendi popoularnosti depilacije so precej podobni trendom obiskov v fitnesu, čeprav je pri depilaciji malce bolje, saj dlake vedno rastejo in so precej bolj moteče kot večji trebuh. Sama sem precej zadovoljna v kozmetičnem salonu Beli Lotos (http://beli-lotos.si/). Postopek je zelo hiter in neboleč, sama storitev pa precej ugodna.