Fotoaparati Sony: Vse, kar morate vedeti pred nakupom

Živimo v svetu, kjer se vizualna podoba vse bolj uveljavlja kot način izražanja in komuniciranja. K temu sodi tudi izražanje s fotografijami, ki so v zadnjem času postale prava umetniška senzacija. Fotografiramo praktično vse kar počnemo in v vsakem trenutku. Številni delajo fotografije kar s pametnimi telefoni, še vedno pa obstaja tudi veliko takšnih, ki se zavedajo, kaj vse se lahko ustvari s kakovostnimi fotoaparati.

Če spadate med slednje in se zanimate za nakup kvalitetnega fotoaparata, smo v nadaljevanju pripravili nekaj ključnih lastnosti fotoaparatov Sony, na katere morate biti pozorni pred nakupom.

Razmislite o tem, kakšen fotoaparat potrebujete

Za začetek pa naj poudarimo to, da z nakupom kakovostnega fotoaparata ni smiselno hiteti. Le s skrbno raziskavo in primerjavo različnih možnosti, ki so na voljo na trgu, boste namreč lahko našli takšen fotoaparat, ki vam bo popolnoma ustrezal.

Zaradi tega se še pred samo raziskavo trga priporoča, da razmislite o tem, kakšen fotoaparat sploh potrebujete. Pri tem vam lahko pomagajo naslednja vprašanja: Kakšni fotoaparati so najboljši zame? Potrebujem fotoaparat za osebno ali profesionalno rabo? Katere tehnične lastnosti so mi pomembne? Kakšen je moj proračun za nakup?

Da se boste lažje odločili, kaj je najboljše za vas, smo v nadaljevanju predstavili različne vrste fotoaparatov Sony in njihovo dodatno opremo.

fotoaparati

Vrste kakovostnih fotoaparatov

Sony fotoaparati spadajo med ene najbolj sodobnih fotoaparatov na trgu. Gre namreč za izredno funkcionalne foto naprave, ki omogočajo praktično vse, kar si fotografi zamislijo.

Primerni so tako za ljubiteljske fotografe, ki želijo zabeležiti spomine, kot tudi za najbolj profesionalne fotografe. Ponujajo vedno več funkcionalnosti, med njimi na primer samodejno ostrenje oči, 4D fokus, ostrenje oči živali, prilagajanje osvetlitve ter zameglitev ozadja.
Vendarle pa obstajajo tudi med modeli fotoaparatov Sony določene razlike.

Fotoaparati z izmenljivim objektivom

Med najbolj priljubljenimi fotoaparati Sony so še vedno tisti z izmenljivimi objekti. Ti namreč ponujajo res široko uporabnost in so primerni tako za ljubiteljske kot tudi za profesionalne fotografe.

Ponašajo se s kompaktnim ohišjem, osupljivo zmogljivostjo zajema slik ter hitrim in zanesljivim delovanjem. Vgrajen imajo kakovosten slikovni procesor, ki omogoča pristne podobe barv in podrobnosti ter stabilizacijsko enoto, kar omogoča bolj ostre in natančne fotografije.

Z vsem tem in dodatkom različnih objektivov lahko tako ponesejo fotografijo na čisto novo, umetniško raven. V podjetju Lorex so na voljo tako zoom objektivi kot tudi širokokotni, tele, makro, zrcalni in perspektivni objektivi. Ponudbo si lahko ogledate tukaj: https://www.lorexcenter.si/kategorija-izdelka/sony/fotoaparati/objektivi/.

Fotoaparati

Vlog fotoaparati

V zadnjem času, ko so na družbenih omrežjih vse bolj priljubljeni videoposnetki, so na priljubljenosti pridobili tudi vlog fotoaparati. Ti so namreč, za razliko od zgoraj omenjenih fotoaparatov, s katerimi se lahko prav tako snema, prilagojeni za ustvarjanje profesionalnih videoposnetkov.

Poleg vseh osnovnih funkcionalnosti, ki jih imajo fotoaparati z izmenljivim objektivom, imajo ti dodan še poseben mikrofon, vrtljiv zaslon in druge funkcionalnosti. Snemanje »vlog« videov je z njimi popolnoma enostavno, zato so primerni predvsem za vse, ki se ukvarjajo z influencerstvom, vlogi ter ustvarjanjem video vsebine za družbena omrežja.

Kompaktni oziroma Cyber-shot fotoaparati

Ne smemo pa pozabiti na kompaktne oziroma Cyber-shot Sony fotoaparate. Ti so najmanjši, a tudi najbolj priročni in še vedno dovolj kakovostni. Vgrajen imajo fiksni objektiv in so primerni za bolj ljubiteljske fotografe, saj ne omogočajo vseh profesionalnih funkcij.

Kljub temu pa omogočajo zajem čudovitih fotografij in predvsem trenutkov, ki jih doživljate. Ker so majhni in kompaktni jih lahko brez težav vzamete tudi na pot. So enostavni za upravljanje in primerni tudi za začetnike.

Fotoaparati

Koliko stane kakovosten fotoaparat Sony?

Seveda pa vas pred nakupom najverjetneje zanima tudi vprašanje, koliko stane kakovosten fotoaparat Sony. Tukaj vam točnega odgovora žal ne moramo podati, saj je danes na trgu toliko fotoaparatov in tako širokega spektra, da je pri ceni skorajda nebo meja.

Na splošno lahko rečemo, da se cene kakovostnih fotoaparatov Sony gibljejo nekje od 700 pa tudi do 4.000 tisoč evrov. V nižji cenovni razred spadajo predvsem kompaktni, DSLR ali brezzrcalni fotoaparati. V najvišjem cenovnem razredu pa so profesionalni DSLR in brezzrcalni fotoaparati, ki so namenjeni zahtevnemu fotografiranju, saj imajo vrhunsko zmogljivost ter možnosti prilagajanja.

Pomembna tudi izbira ustreznih dodatkov

K osnovni ceni fotoaparata se nato prištejejo še stroški dodatne opreme. To so predvsem objektivi, dodatne baterije, pomnilniške kartice, stojala, bliskavice in podobno. Tudi cena teh ni tako ugodna, sploh če se ukvarjate s profesionalno fotografijo in potrebujete različne objektive ter več pomnilniškega prostora.

Da boste izbrali fotoaparat Sony, ki je najbolj primeren za vas, je zato potrebno najti neko ravnotežje med kakovostjo in ceno ter se osredotočiti na lastne potrebe in proračun.

Pri odločitvi vam lahko z ustreznimi nasveti pomagajo tudi zaposleni v podjetju Lorex, ki se ukvarjajo s prodajo kakovostnih fotoaparatov in foto dodatkov. Imajo široko ponudbo raznovrstne foto opreme, prav tako pa natančno poznajo karakteristike posameznih naprav.

Kontaktirajte jih in naj se ustvarjanje čudovitih fotografij začne!