Ali imate sklenjeno dodatno zavarovanje

S polno besedo dopolnilno zdravstveno zavarovanje ali z drugimi besedami tudi dodatno zavarovanje je tip zdravstvenega zavarovanja. Pri nas imamo obvezno zdravstveno in pa dopolnilno zdravstveno zavarovanja. Ta dva zavarovanja se med seboj pokapljata, vsak izmed zavarovanj pa krije določen del stroškov zdravstvenih storitev pri nas. Obvezno zdravstveno zavarovanje je, kot vam že ime pove obvezno, krije pa le določen del stroškov zdravstvenih storitev, del kritja je različen, zato se vanj ne bomo poglabljali.

Zavarovanje

Potem pa je tu še dodatno zdravstveno zavarovanje. Med ljudmi boste lahko zasledili tudi ime dopolnilno zdravstveno zavarovanje, ta tip zavarovanja pa krije preostali del stroškov zdravstvenih storitev. Koliko pa vas bo to zavarovanje stalo. Dopolnilno zdravstveno zavarovanje vas bo stalo malce več ali manj kot 27€, sklenete ga lahko pri različnih zavarovalnicah, a kakšnih velikih popustov ne boste deležni, saj so cene posod bolj kot ne enotne. Pri nekaterih zavarovalnicah ste lahko deležni popusta v primeru, da premijo plačate za leto vnaprej. Možno je plačilo premije na mesečni ravni, trimesečni ravni in pa letni ravni. Ker obstaja kar nekaj različnih zavarovalnic pri katerih lahko sklenemo zavarovanje, pa marsikoga bega, kje zavarovanje sploh skleniti. Kot sem vam že povedal, ga lahko sklenete kjerkoli, saj velikih popustov ne boste deležni nikjer, ker so cene enotne.

Mesečni strošek zavarovanje se marsikomu zdi velik, a predstavljajte si, da se resno poškodujete, že z eno poškodbo boste zavarovalnico stali več, kot se jim po vsej verjetnosti izplačali v vseh teh letih. Stroški zdravstvenih storitev so dragi, zato se le zavarujte.